BJP lideri Vinod Tawde, oy dağıtmak üzere ₹ 5 crore ile Virar Oteli'ne gelmekle suçlanıyor; suçlamaları reddediyor | Mumbai Haberleri

betül

Member
Mumbai: Hitendra Thakur liderliğindeki Bahujan Vikas Aghadi (BVA) üyeleri, BVA aktivistlerinin ve Nalla Sopara MLA Kshitij Thakur'un BJP genel sekreteri Vinod Tawde'nin kendileriyle birlikte geldiğini iddia etmesinin ardından Doğu Virar'da BJP yetkilileriyle çatıştı. ₹Adayları Rajan Naik'e 5 crore dağıtılacak.

İki parti Virar Doğu'daki Le Vivanta'da çatıştı

BJP lideri iddiaları reddetti. Tawde, “Adayımızla seçim süreci ve davranış kuralları hakkında konuşmak için yolda durmuştum” dedi.

Şunları ekledi: “Adayla kısa bir toplantım vardı ve BVA personeli geldiğinde ayrılmak üzereydim. Para dağıttığımı sanıyorlardı. EC personeli geldi, aracımı kontrol etti, hiçbir şey bulamadılar. İddiaları araştırılsın” dedi.

Çatışma, Tawde'nin BJP'nin Nalasopara seçim bölgesi adayı Rajan Naik ile toplantı çağrısı yaptığı Virar Doğu'daki Hotel Vivanta'da gerçekleşti. BVA çalışanları para dağıtıldığını iddia ederek toplantıyı yarıda kesti. Daha sonra Tawde'nin aracında arama yapılmasına rağmen herhangi bir delil bulunamadı.

Tawde'nin BJP'li meslektaşları da kategorik olarak iddiaları reddetti ve BVA'nın para dağıtımıyla ilgili iddialar uydurmak için olayı yanlış aktardığını ileri sürdü.

Shiv Sena (UBT) başkanı Sanjay Raut tartışmaya ağırlık verdi ve şöyle dedi: “Seçim Komisyonunun yapması gereken iş Thakurs tarafından yapıldı.”

Vasai Milletvekili Kshitij Thakur, işlemlerin ayrıntılarını içeren bir günlük bulduğunu iddia ediyor ₹15 crore, babası Hitendra Thakur ise Tawde'nin kendisini birkaç kez arayıp özür dilediğini iddia ediyor.

Mira Bhayander Vasai Virar polisinin yetki alanına giren olay, Thakurlar tarafından kurulan ve şu anda üç MLA sandalyesine sahip olan ve genel olarak iktidar cephesiyle ittifak halinde olan yerel bir siyasi örgüt olan BVA'yı içeriyor.

Hüküm giymiş gangster Bhai Thakur'un kardeşi Hitendra Thakur, Nalasopara seçim bölgesinden yarışırken, oğlu Kshitij ise komşu Vasai seçim bölgesinden yeniden seçilmek istiyor.

Thakur şunları söyledi: “BJP çalışanları bana Vinod Tawde'nin de geleceğini söyledi ₹5 crore. Destekçilerimle geldim. İçinde hiçbir şey olmayan bir günlük bulduk. Polis ve seçim komisyonu harekete geçmeli. Otelin CCTV ağı da ben geldiğimden uzun süre sonra kapatılıp açılmamıştı. Otel yönetiminin de işin içinde olduğunu ve onlara karşı önlem alınması gerektiğini düşünüyorum.”

Tawde şöyle cevap verdi: “40 yıldır siyasetin içindeyim ve Hitendra Thakur ve Kshitij Thakur beni yıllardır tanıyorlar. Buraya para dağıtımı için geldiğimi sandılar. Ancak bu konunun tarafsız bir şekilde soruşturulmasını talep ediyorum.”

BJP lideri Pravin Darekar iddiaları reddetti: “Tawde'nin para dağıttığı yönündeki bu iddianın saçma olduğunu düşünüyorum. BVA, seçimleri kaybettiklerini ve bir anlatı yarattıklarını düşünüyor.”

Diğer taraflar hikayeyi hızla anladılar. Senas Raut dedi. “BJP'nin üst düzey lideri Vinod Tawde hakkında bilgi sızdırmak için komplo kurdu. İçişleri Bakanlığı Tawde'yi gözetledi. Tawde, Bahujan Samaj'a ait ve onun gelecekteki meydan okumalarına son vermek için üst düzey BJP liderleri ona karşı komplo kurdular.” Şöyle ekledi: “Devendra Fadnavis cevap vermeli: Neden Tawde?”

Polis güçleri, etrafının protestocularla çevrili olduğu Tawde'yi otelden çıkarmak için görevlendirildi. BVA'dan Thakur'un Tawde hakkındaki iddialarına dayanarak polis, otelin tüm odalarında da arama yapıyor.

Bu arada Palghar Koleksiyoncusu Govind Bodke, Tawde'nin bölgede seçmen olmaması nedeniyle sandıklardan 48 saat önce Virar'a girmesi nedeniyle FIR'ın kaydedileceğini söyledi. BJP liderinden de Vasai Virar'dan ayrılması istendi. Bodke, Tawde'nin arabasında, otelinde ve çantalarında arama yapılacağını söyledi.

Maharashtra Ek Baş Seçim Görevlisi Kiran Kulkarni'ye göre, ECI kuralları, BVA'nın iddia ettiği gibi seçmenleri harekete geçirmeye çalışanlara karşı önlem alınmasını öngörüyor. “Vasai-Virar'da böyle bir olayla ilgili şikayet aldık. Bölge toplayıcısı ve Vasai Virar polis komiseri gerekli önlemleri alıyor” dedi.