Thakur Koleji, BJP liderinin oğlunun konuşmasına zorla katıldığı iddiası nedeniyle tartışmayla karşı karşıya | Mumbai Haberleri

betül

Member
Mumbai: Kandivali'deki Thakur Bilim ve Ticaret Koleji'nde öğrenciler, Cuma günü Birlik Bakanı Piyush Goyal'in oğlu Dhruv Goyal'in konuk konuşmacı olarak konuştuğu, kolej tarafından düzenlenen bir seminere katılmaya zorlandıkları iddiasıyla ilgili endişelerini dile getirdiler. Aaditya Thackrey ve Priyanka Chaturvedi, üniversitenin yaklaşımıyla ilgili endişelerini dile getirdi.


HT resmi

Videoda, yaklaşan seçimler için iyi dileklerde bulunmasına rağmen kimlik kartına el konulmasından ve toplantıya katılmaya zorlandığı iddiasından şikayetçi olan bir öğrenci görülüyor. Öğrenci, durumun demokratik bütünlüğünü sorguladı ve zorunlu devamla ilgili endişelerini dile getirdi. Üniversite Ödenek Komisyonu'nun, üniversitelerden seçmen katılımını artırmak için 'Mera Pehla Oy Ver Desh Ke Liye' sloganı altında farkındalık kampanyaları yürütmelerini isteyen talimatı üzerine öğrenciler, devam eden sınavlara ilişkin endişelerini dile getirdi.

Hindustan Times – Son dakika haberleri için en hızlı kaynağınız! Şimdi Oku.

Olay sosyal medyada büyük eleştirilere yol açtı. Muhalefet liderleri ve çeşitli kişiler, öğrencilerin maruz kaldığı iddia edilen baskıyı kınadı. Etkinlik sırasında konuşan öğrenciler üzerindeki potansiyel etki konusunda da endişeler dile getirildi.

Thackrey, Kuzey Mumbai'de bir BJP adayının oğlunun verdiği bir konferansa katılın hakkında yazdı. Çünkü bunu göz önüne aldığımızda bile bu hükümete bağlı işler nerede? Adayların oğullarının verdiği derslerle zamanınızı boşa harcamak yerine. Böyle korkunç bir eylemden dolayı müdür açığa alınır mı?”

Yuva Sena ayrıca Mumbai Üniversitesi rektör yardımcısına üniversiteye karşı harekete geçilmesini talep eden bir mektup yazdı. Siyasi tartışmanın ardından Bhartiya Janata Partisi de öğrenciler konusunda Goyal'e bir yanıt yayınladı. Goyal, yayınladığı Haberda, “Öncelikle düşüncenizi söyleme cesaretiniz için size teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum. İkincisi bundan haberim yoktu. Bunun asla gerçekleşmemesi konusunda yönetimle konuşacağım. On kişi dinlemeye gelse bile aynı enerjiyle konuşacağım. Hükümetin eylemlerinden dolayı hayal kırıklığına uğradım. Bunun için senden özür dilerim. Bunun bir daha olmayacağından emin olacağım ve eğer olursa lütfen bana gelin ve bana söyleyin.

Tartışmaya tepki gösteren üniversite müdürü Chaitaly Chakraborty, yaptığı yazılı açıklamada viral olan Habernun siyasi nedenlerle manipüle edilmiş ve dağıtılmış gibi göründüğünü söyledi. Açıklamada, “Maalesef Bayan Chaturvedi'nin eylemleri üniversite ortamımızda gereksiz anlaşmazlığa neden oldu ve öğrencilerimizi adil olmayan bir şekilde uygunsuz bir tartışmanın içine çekti” dedi. Chakraborty ayrıca bu konunun kurumumuz tarafından araştırıldığını belirtti.