MU'nun ₹857 crore tutarındaki onaylı bütçesi, akademik mükemmellik ve kapsayıcılığı ön planda tutuyor | Mumbai Haberleri

betül

Member
Mumbai: Kaliteyi, kapsayıcılığı ve mükemmelliği korumak amacıyla Mumbai Üniversitesi'nin (MU) 2024-25 mali yılı bütçesi, ₹857 crore, Cumartesi günü Ravindra Kulkarni başkanlığındaki yıllık Senato toplantısında onay aldı. açığına rağmen ₹₹121,6 Crore bütçesiyle üniversitenin bütçesi, akademik ve idari mükemmelliğe olan bağlılığının altını çiziyor. Özellikle önemli bir kısmı ₹Akademik faaliyetler ve idari verimlilik için elverişli bir ortam yaratmak amacıyla 65 crore tahsis edildi.


Mumbai Üniversitesi

Bütçenin öne çıkan önemli noktaları arasında araştırma ve yenilik kültürünün geliştirilmesine, yüksek öğrenimde uluslararasılaşmanın desteklenmesine ve küresel vatandaşlık eğitiminin desteklenmesine odaklanan girişimler yer alıyor. Ayrıca, üniversitenin bütünsel gelişim vizyonu doğrultusunda öğrenci destek hizmetlerinin, mezun katılımının ve üniversite-sanayi ortaklıklarının güçlendirilmesine yönelik düzenlemeler yapılmıştır.

Hindustan Times – Son dakika haberleri için en hızlı kaynağınız! Şimdi Oku.

2024-25 için önemli geliştirme projeleri arasında Dr. Babasaheb Ambedkar Uluslararası Araştırma Merkezi, topluluk salonu, Prof Bal Apte Merkezi ve Oditoryum ile birlikte III. ve IV. Sınıf lojmanlarının inşaatı, Diller Okulu inşaatı, II. Aşama (Avesta Pehlevi Merkezi) ve Uluslararası Öğrenci Yurdu, II. Aşama, inşaat kız yurdunun inşaatı ve Vengurla Alt Kampüsü'nün geliştirilmesi. Bu projeler üniversitenin altyapısını ve akademik olanaklarını iyileştirme konusundaki kararlılığını yansıtmaktadır.

Bu önemli olaylara dayanarak, bütçe ₹2024-2025 mali yılı için 857 crore, Rektör Yardımcısı huzurunda Finans ve Muhasebe Sorumlusu Prof. CA Ravindra Bambardekar, Pro Rektör Yardımcısı Rektör Ajay Bhamare, Yazı İşleri Müdürü Profesör Baliram Gaikwad ve Senato üyeleri tarafından sunuldu.

Yeni girişimler/programlar

– Kalite, Kapsayıcılık ve Mükemmellik Girişimleri – Akademik 10 Cr.

– Araştırma ve yenilik kültürünü güçlendirmeye yönelik girişimler 15 Cr.

– Öğrenci desteği ve geliştirme girişimleri 5 Cr.

– Mezun Bağlantısı ve üniversiteleri ve endüstrileri birbirine bağlayan canlı girişimler 2 Cr.

– Yükseköğretimin Uluslararasılaşmasına ve Küresel Vatandaşlık Eğitimine Yönelik Girişimler 3 Cr.

– Kalite, Kapsayıcılık ve Mükemmellik Girişimleri Yönetişim 30 Cr.

– İnşaat ve geliştirme 2024-2025

-Dr. Babasaheb Ambedkar Uluslararası Araştırma Merkezi 25 Cr.

– 22 Cr numaralı topluluk salonuyla birlikte Sınıf III ve IV mahallelerin inşaatı.

– Profesör Bal Apte Merkezi ve Oditoryum 28 Cr.

– Dil okulunun II. Aşaması (Avesta Pehlevi Merkezi) 14 Cr.

– Uluslararası Öğrenci Yurdu Aşama II 25 Cr.

– 8,5 cr kız öğrenci yurdu inşaatı.

– Vengurla Alt Kampüsünün Geliştirilmesi 50 Lakh