Bombay HC, ECI'nin Akola West için ara seçim bildirimini reddetti | Mumbai Haberleri

betül

Member
Bombay Yüksek Mahkemesi'nin Nagpur heyeti Salı günü Hindistan Seçim Komisyonu'nun (ECI) Akola Batı seçim bölgesi için ara seçim yapılması yönündeki bildirimini reddetti.


Ara seçim, BJP milletvekili Gowardhan Sharma'nın geçen yıl 3 Kasım'da görevinden istifa etmesi sonrasında ilan edilmişti. (HT dosya fotoğrafı)

Yargıç Anıl Kilor ve Yargıç Jawalkar, mevcut Meclis'in görev süresinin bitmesine bir yıldan az süre kaldığı için ara seçim manifestosunu reddetti.

Hindustan Times – Son dakika haberleri için en hızlı kaynağınız! Şimdi Oku.

Mevcut Maharashtra Meclisinin görev süresi 26 Kasım 2024'te sona eriyor ve bu nedenle, 1951 Halkın Temsili Yasası'nın 151(A) Bölümü uyarınca ara seçime izin verilmiyordu.

Ara seçim, seçim bölgesini temsil eden BJP milletvekili Gowardhan Sharma'nın geçen yıl 3 Kasım'da görevinden istifa etmesi sonrasında ilan edilmişti.

Ayrıca şunu okuyun: LS sandıklarının önünde müzikal sandalyeler

Ara seçim için oylamanın 26 Nisan'da yapılması, oy sayımının ise 4 Haziran'da yapılması planlanıyordu.

Mahkeme, ara seçim yapılmasına ilişkin 16 Mart tarihli ECI tebliğine itiraz eden Akola merkezli işadamı ve çevre aktivisti Anil Shivkant Dubey'in sunduğu dilekçe üzerine kararı verdi.

Avukatı avukat VB Gandhi'ye göre, ara seçim duyurusu, 1951 tarihli Halkın Temsili Yasası'nın “boş boşluğun doldurulması için bir ara seçim yapılması gerektiğini” zorunlu kılan 151(A) Maddesini ihlal ediyordu. Başvurular için son tarih, pozisyonun doldurulmasından itibaren 6 aydır, ancak pozisyonun kalan süresinin bir yıldan az olması durumunda bu geçerli değildir.

Avukat Gandhi, yeni üyenin Meclis'te üç aydan daha az bir süre kalamayacağını, dolayısıyla bildirimin 151(A) Maddesinin ağır bir ihlali olduğunu söyledi.


Haberler / Şehirler / Mumbai / Bombay HC, ECI'nin Akola West için ara seçim bildirimini reddetti