Tarım, 6’dan 8’e kadar olan sınıflar için zorunlu ders oluyor | Bombay’dan Haberler

betül

Member
Bombay: Devlet okulu eğitim otoritesi, önümüzdeki okul yılından itibaren ülke çapında zorunlu bir ders olarak 6 ila 8. sınıflardaki öğrenciler için bir tarım müfredatı uygulamaya karar verdi. Eyaletin Tarım Bakanlığı, tarımla ilgili pratik bilgileri içeren bir müfredat oluşturmuştur.

Thane, Hindistan – 4 Ocak 2018: St.

Ancak, şehir okulundaki öğretmenler, öğrencilere konunun pratik yönlerinin kentsel bir ortamda nasıl öğretileceği konusunda sorular soruyor.

2020 Ulusal Eğitim Politikası (NEP) uyarınca, Maharashtra Devlet Orta ve Yüksek Orta Öğretim Kurulu (MSBSHSE), tarımın müfredata entegre edildiğini duyurdu.

2020 YEP, zanaat, girişimcilik becerileri, geleneksel ve yerel sanatlar, tarım veya yerel uzmanlığı ifade eden diğer herhangi bir konu gibi mesleki konuların müfredata entegrasyonunu vurgular.

Ancak, şehirdeki okul öğretmenleri, öğrencilere kentsel bir ortamda uygulamalı çiftçilik deneyimleri sağlamanın zor olduğuna dair endişelerini dile getirdiler.

Bir şehir okulundaki bir öğretmen, “Tarımı bir konu olarak tanıtmak temelde iyi bir fikir, ancak Mumbai gibi bir şehirde bunu uygulamaya koymak zor” dedi. tarıma aktarmaktır.”

Öğretmen ekledi: “Mevcut müfredatta tarım zaten var. Bunun için özel bir müfredat ortaya koymaya gerek yok.”

Ziraat biliminin 6. sınıfta zorunlu ders olarak dahil edilmesine Okul Eğitimi Dairesi tarafından karar verilmiş, bu konunun müfredatına Devlet Tarım Bakanlığı tarafından son şekli verilmiştir.

Pune’daki yakın tarihli bir toplantıda, Okul Eğitimi Bakanı Deepak Kesarkar, Devlet Eğitim Araştırma ve Öğretim Konseyi (SCERT) müdürünü tarım müfredatının uygulanması için bir öneri geliştirmesi için görevlendirdi.

Ayrıca, Maharashtra Prathamik Shikshan Parishad (MPSP) Direktörüne, müfredat entegrasyonunu kolaylaştırmak için Tarım Bakanlığı ile Mutabakat Zaptı (MOU) imzalaması talimatı verildi.

Kıdemli bir eğitim departmanı yetkilisi şunları söyledi: “YEP kapsamında müfredat tarım gibi mesleki konuları içermelidir. Eyaletin Tarım ve Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile tarım kolejlerinden öğretmenlerden oluşan bir komite, tüm sınıflara tarım öğretmek için bir plan geliştirdi.”

“Müfredat üç aşamada tanıtılacak – 1’den 5’e, 6’dan 8’e ve 9’dan 10’a kadar olan sınıflar – ve önemi, istihdam olanakları ve tarımsal bilgiler dahil olmak üzere tarımla ilgili çeşitli konuları kapsayacak.”

Bir SCERT yetkilisi şunları söyledi: “Tarımsal eğitimle ilgili daha önceki raporumuzu dikkate alarak, eyalet hükümeti tarımı 6 ila 8. sınıflar için iş deneyimi konusunun bir parçası olarak onayladı. Yakında daha fazla kılavuzla geleceğiz.”