NMMC, Beş Okulun Yetkisiz Olduğunu Açıkladı | Bombay’dan Haberler

betül

Member
NAVI MUMBAI: Navi Mumbai Belediye Şirketi (NMMC) Çarşamba günü, Eğitim Hakkı Yasası’nın parametrelerini ihlal ettiği iddiasıyla beş okulu yetkisiz ilan etti.

HT resmi

Şehir yönetimi, velilerden, çıraklarını bu okullara kaydetmemelerini istedi.

Onaylanmayan okulların listesi arasında Belapur’daki Ismael Education Trust, Nerul’daki Iqra Islamic School ve Maktab, Seawoods’daki Orchid International School ve Ghansoli’deki Saraswati Vidya Niketan School ve Rabale’deki Ilm English School yer alıyor. Beş okul İngilizce konuşmaktadır ve bunlardan sadece biri CBSE Kuruluna bağlıdır.

Eğitim Sorumlusu Aruna Yadav, “Bu okullara kapanmaları söylendi ve ebeveynler de onları Haziran’da başlayacak yeni okul yılında bu okullara kabul edilmemeleri konusunda uyardı” dedi.

Geçen yıl, NMMC yedi okulu yasa dışı ilan etti. Yetkililer, yönetimin bu okulları yakından takip etmesi nedeniyle Navi Mumbai’deki onaylanmamış okulların sayısının azaldığını söyledi.

“Bu okulların Eğitim Hakkı Kanunu’nda (RTE) belirtilen altyapı parametrelerini karşılamadığı tespit edildi, örneğin: B. oyun alanı, tam donanımlı laboratuvarlar ve yeterli sınıflar vb. Bunlar ve daha birçok etkenin yokluğunda bu okullar eğitim vermeye yetkili değildir.” Ancak ebeveynler, koruyucularını kaydettirmeye devam ediyor,” dedi Yadav.

Sonuç açıklanır açıklanmaz telefonunuzda ve e-postanızda uyarılar alın. Lütfen bu konuda bilgi veriniz.