Maharashtra seçimleri: Mumbai'de BJP saflarında anketler öncesinde isyan büyüyor | Mumbai Haberleri

betül

Member
Mumbai: Mumbai'de ve Maharashtra'da benzeri görülmemiş bir iç isyanla karşı karşıya kalan Bharatiya Janata Partisi, geleneksel örgütsel disiplinini bozuyor.

Eski milletvekili Gopal Shetty (Hindustan Times arşiv fotoğrafı)

Kuzey Mumbai'de eski milletvekili Gopal Shetty partinin resmi adayına isyan ederken, Mira-Bhayandar'da milletvekili Geeta Jain'in bağımsız olarak yarışmaya katılması bekleniyor.

Borivali'nin adaylığını isteyen Shetty, partinin bir zamanlar temsil ettiği seçim bölgesi için Mumbai genel sekreteri Sanjay Upadhyay'ı aday göstermesinden duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirdi. Partinin uzlaşma çabalarına rağmen Shetty, adaylık başvurularının son günü olan Salı günü bağımsız adaylığını sundu.

Mumbadevi'de partinin Shaina NC'yi Shinde liderliğindeki Shiv Sena adayı olarak Kongre milletvekili Amin Patel'e karşı öne sürme kararı daha fazla tartışmaya yol açtı. Eski milletvekili Atul Shah, seçim bölgesinde “dışarıdan birinin dayatılması” olarak tanımladığı durumu protesto ederek yarışmaya katılma niyetini açıkladı.

Parti içerisindeki kişiler, bu kadar açık bir isyanın benzeri görülmemiş bir olay olduğunu ve son on yılda benzer olayların yaşanmadığını belirtiyor. Muhalefet, eski milletvekili Sandeep Naik'in Belapur seçim bölgesinde parti adayı Manda Mhatre'ye meydan okuduğu Navi Mumbai'ye de sıçradı. Sandeep'in babası ve eski devlet bakanı Ganesh Naik'in, bitişikteki Airoli seçim bölgesinde BJP'nin adayı olması dikkat çekicidir.

Shetty'nin isyanı, şirket ortağı, MLA ve milletvekili olarak birçok dönem görev yaptığı Borivali'deki güçlü nüfuzu dikkate alındığında parti için büyük bir zorluk teşkil ediyor. “Karara geri adım atmak söz konusu değil. Başka bir partiye katılmayacağım ve parti liderliğiyle diyalogdan vazgeçmeyeceğim” dedi Shetty. “Adaylığı benimle birlikte sunması için Sanjay Upadhyay'ı davet etmiştim. Bağımsız olarak aday gösterilmem, parti çalışanlarının ve seçim bölgesindeki seçmenlerin, dışarıdan bir kişiyi aday olarak reddetme isteğidir.” Bu arada, BJP milletvekili Ashish Shelar, hasar kontrolü yapmak üzere Pazartesi günü Shetty'yi ziyaret etti.

Şah, Mumbadevi'de de benzer duyguları yineledi: “Mumbadevi ile hiçbir ilgisi olmayan kişiyi hangi parti seçerse seçsin, geçmişte bir iş adamı ve MLA olarak bölge için çok çalıştım. Parti adaylığımı açıklamadan önce bana güven vermedi.

Ayaklanma BJP'nin ötesine uzanıyor. Mahayuti İttifakında, NCP-Ajit Pawar'dan Sameer Bhujbal, Shiv Sena-Shinde'nin adayı Suhas Kande'ye karşı Nandgaon'dan adaylık başvurusunda bulundu. Maharashtra Vikas Aghadi de benzer zorluklarla karşı karşıya: Shiv Sena-UBT başkanı Baburao Mane, Dharavi'de Kongre'den Jyoti Gaikwad'a karşı bağımsız olarak yarışma niyetini açıkladı.