Maharashtra anketleri: Devendra Fadnavis, BJP'nin Nawab Malik için kampanya yapmayacağını söylüyor | Mumbai Haberleri

betül

Member
Mumbai: Başbakan Yardımcısı ve Bharatiya Janata Partisi lideri Devendra Fadnavis Perşembe günü partisinin yaklaşan meclis seçimlerinde Ajit Pawar liderliğindeki Milliyetçi Kongre Partisi lideri Nawab Malik'i desteklemeyeceğini yineledi ve kategorik olarak Malik'in hükümette yeri olmadığını belirtti. İktidar ittifakı yeniden iktidara dönecekti.

Devendra Fadnavis Perşembe günü partisinin yaklaşan genel seçimlerde Ajit Pawar liderliğindeki Milliyetçi Kongre Partisi lideri Nawab Malik'i desteklemeyeceğini yineledi. (HT FOTOĞRAF)

Fadnavis, Nariman Point'teki BJP ofisinde düzenlediği basın toplantısında Kongre lideri Ravi Raja'nın partiye dahil edildiğini duyururken, Maharashtra Navnirman Sena şefi Raj Thackeray'in oğlu Amit Thackeray'e Mahim güvenliğinde destek sağlamak için devam eden çabaları da ortaya çıkardı.

Fadnavis, “Üç partinin liderlerinin toplantısında, bazı seçim bölgelerindeki iki müttefikin karşılıklı aday gösterilmesi sorununu çözecek bir formül üzerinde çalıştık” dedi. “İsyancılar adaylıklarını geri çekmeye ikna edildi. Adaylığı geri çekmeye ikna etmek için Gopal Shetty ile de konuştuk. Kendisi gerçek bir parti çalışanı ve eminim ikna olacaktır.”

Amit Thackeray'in Mahim'e adaylığıyla ilgili olarak Fadnavis, iktidardaki ittifak içinde uzlaşmaya varılması konusundaki iyimserliğini dile getirdi. “Bizim çabamız Amit Thackeray'in Mahim'de olmasını ve iktidar ittifakı içinde görüşmelerin devam etmesini sağlamak olacaktır. Dostane bir kararın alınacağına inanıyoruz” dedi.

Ajit Pawar liderliğindeki NCP'nin, BJP'nin muhalefetine rağmen Nawab Malik'i Mankhurd-Shivajinagar'dan çıkarma kararı sorulduğunda Fadnavis, partisinin sağlam duruşunu sürdürdü. “Biz ona karşı tavrımızı zaten netleştirdik. Ne pahasına olursa olsun onun için koşmayacağız. Mankhurd Shivaji Nagar'da Shiv Sena adayı için yarışacağız. Malik'in seçimden sonra Mahayuti'nin kuracağı hükümetin bir parçası olacağına dair hiçbir şüphe yok” diye vurguladı.

Raj Thackeray'in, Fadnavis'in Maharashtra'nın bir sonraki başbakanı olacağı yönündeki önerisine yanıt olarak diplomatik bir şekilde yanıt verdi: “Ona minnettarım, ancak bir sonraki başbakan BJP'nin değil Mahayuti'nin olacak.”

Basın konferansı aynı zamanda Mumbai Sivil Toplum Derneği'nin beş dönemlik üyesi olan Ravi Raja'nın BJP'ye resmi olarak atanmasına da damgasını vurdu. Sion-Koliwada'nın Meclis'e girişinin reddedilmesinin ardından Kongre'den istifa eden Raja, hemen partinin başkan yardımcısı olarak atandı.

Raja, eski siyasi evi hakkında şunları söyledi: “Partiye 44 yıldır hizmet ediyorum ancak Kongre benim tecrübe ve bilgilerimi partinin iyiliği için kullanma konusunda başarısız oldu.” “BJP'ye hiçbir ön koşul olmadan katıldım ve onlar için gece gündüz çalışacağıma söz veriyorum. Mahayuti'nin eyalette yeniden iktidara geleceğinden hiç şüphem yok.”