Mumbai: Bu yıl olağanları atlıyorsunuz ve Uluslararası Kadınlar Günü'nü cesur bir bulanıklık tutkusuyla kutluyorsunuz. Kadın Brewers Collective (WBC) için 2025'in tadı.
Bu kadın bira fabrikasının bu kolektifi, bira endüstrisinde izlerini bırakıyor
Her yıl üyeler 8 Mart Uluslararası Kadınlar Günü'nde başladıkları yeni bir hazırlık yaratıyor. Bu yıl, 16 kadın başlarını bir araya getirdi ve perili neiz ve ananas yolcu mayası kullanan bir demleme olan yorgunluk tutkusu geliştirdi. Lynette Pires, “Bu demlemeyi sektörde yeni olan ve demetleri profesyonelce aldıklarında perili olan kadınlara adadık.”
Bengaluru'da bir mikro sarkacı olan 46 ons Brewgarden'de bir usta bira üreticisi olan Pires, kadınların bira endüstrisinde bağlantı kurabildiği bir oda oluşturmak için 2021 kolektifini kurdu. “On yıl önce başladığımda, konuşabilecekleri pek çok insan yoktu,” diye hatırlıyor bunu değiştirmeye karar veriyor. Beş kadınla tanıtılan kolektif, şimdi 26 yıllık bir topluluk ve sayıları.
Pires'in farmasötiklerde bir Haberin Detaylarıı var, ancak Wine ve Feni'nin nasıl yapıldığını görünce büyüdüğü için büyüdü ve büyüyü asla tamamen solmadı. Bir bira üreticisi olarak, şimdi daha fazla kadını sahaya girmeye teşvik etmek istiyor.
Şişman, yetenekli ve bir şeyleri sallama korkusu olmadan, kadınlar bu kolektifte erkeklerin egemen olduğu bir alan alırlar. Mumbai merkezli The Gateway Brewing Co'daki WBC üyesi ve bira Swati Shinde, Hindistan'daki bira üreticilerinin sayısının yavaş yavaş arttığını söylüyor. “Sadece bira veya şarapta geçmişe sahip kadınlar değil, aynı zamanda biyoteknoloji veya kimya okuyanlar da ilgi gösteriyor. Size olabildiğince yardımcı oluyoruz ”diyor babası şarap endüstrisinin bir parçası olan ve onu bir kariyer olarak demlemeye teşvik eden Shinde. 16 yıl önceydi.
Cesur yeni lezzetler
Şimdi bira olmak için harika bir zaman, çünkü Hindistan'ın her yerinde zanaat birasına artan bir ilgi var. Bira91'de Mumbai merkezli bir WBC üyesi ve inovasyon bira üreticisi Kajal Wrichanda, “Pub kültürünün çoğu, yeni aromalar ve preparatlar denemek isteyen genç bir demografik neden var” diyor. Wivanda, fermantasyon ve kaş süreçleri hakkında bir şeyler öğrendiği üniversitede mikrobiyoloji okudu. Bu, bira üretimine olan ilgiyi tetikledi ve Punes Vasantdada Şeker Enstitüsü'nden şarap kaşları ve alkol teknolojisi alanında yüksek lisans derecesine kaydoldu. Bu sekiz yıldan fazla bir süre önceydi.
Zanaatkarlar ve zanaat birası son on yılda giderek daha popüler hale geldi. “On yıl önce başladığımda neredeyse hiç bira fabrikası yoktu.” “Ama beni duymaya hazır olan harika akıl hocalarım ve insanlar vardı.” WBC ile Pires, bugün sahaya giren genç kadınlar için aynı yatıştırıcı deneyimi yaratıyor.
Ve işe yarıyor. Ülkenin en genç bira üreticisi WBC üyesi Kirti Suryawanshi, her 26 yaşında. Mumbai'de Rolling Mills'te çalıştı ve Wercanda ile aynı sonuca vardı. Suryawanshi, Kingfisher stajyeri olan bir arkadaşımın eşlik ettikten sonra demleme için kolejle ilgileniyordu. “Orada bir bira gördüm ve daha fazlasını bilmek için içimde bir kıvılcım yaktı.” Suryawanshi o sırada hala bir öğrenci kurdu ve yanıt olarak zanaat birası yaratıldı.
Yerel malzemeler
Shinde, kolektifin eyalette biranın tanıtımındaki her şeyi teşvik ettiğini söylüyor. Zini pirinci, büyük darı ve inci geyiği gibi yerel malzemeler kullanırlar ve bazı cesur yeni hazırlıklar geliştirirler. “Önce bir tahıl seçiyoruz. Sezon ve sitede mevcut olanlara bağlı olarak, belirli malzemeler eklemeye karar verebiliriz. Örneğin, nane veya limon yaz aylarında demlemeye girer. Brewer ayrıca Hindistan'ın bira vizyonuyla senkronize edebilecek şeyler bulmak için bulması gereken çok sayıda yiyecek ve baharatla savaşıyor ”diye açıklıyor.
Wivanda kendi Eureka anını hatırladı ve yakın zamanda Goas'ın favorisi Derbess'ten esinlenen bir şişman yarattığını söyledi. “Biraya hindistan cevizi, hindistancevizi ve tarçın gibi malzemeleri çoğaltmaya ve eklemeye çalıştık.”
Pires, Uttarakhand'a yapılan gezilerinin tamamen yeni bir tarife ilham verdiğini söylüyor. “Her yerde bu parlak kırmızı alçalma, ormangülü gördüm. Onları her şeyde kullanıyorlar. Hoşgeldin içeceğimiz bile sizinle yapıldı. Yenilik yapmayı ve denemeyi seviyorum. Böyle malzemeler bulmak önemlidir. “
WBC, kadın bira üreticilerine fikir ve yenilik alışverişi için güvenli bir alan sunar. Kolektif üyeleri yılda bir kez buluşurken, bir WhatsApp grubu aracılığıyla bağlanırlar ve birbirlerini desteklerler. Pires'e göre, kolektif ileri bir sıçrama yapmaya ve bira üreticilerinin birlikte öğrenebileceği ve büyüyebileceği toplantılar öğrenmeye istekli. Genç üyeler için stajlar da artıyor.
Bu kadın bira fabrikasının bu kolektifi, bira endüstrisinde izlerini bırakıyor
Her yıl üyeler 8 Mart Uluslararası Kadınlar Günü'nde başladıkları yeni bir hazırlık yaratıyor. Bu yıl, 16 kadın başlarını bir araya getirdi ve perili neiz ve ananas yolcu mayası kullanan bir demleme olan yorgunluk tutkusu geliştirdi. Lynette Pires, “Bu demlemeyi sektörde yeni olan ve demetleri profesyonelce aldıklarında perili olan kadınlara adadık.”
Bengaluru'da bir mikro sarkacı olan 46 ons Brewgarden'de bir usta bira üreticisi olan Pires, kadınların bira endüstrisinde bağlantı kurabildiği bir oda oluşturmak için 2021 kolektifini kurdu. “On yıl önce başladığımda, konuşabilecekleri pek çok insan yoktu,” diye hatırlıyor bunu değiştirmeye karar veriyor. Beş kadınla tanıtılan kolektif, şimdi 26 yıllık bir topluluk ve sayıları.
Pires'in farmasötiklerde bir Haberin Detaylarıı var, ancak Wine ve Feni'nin nasıl yapıldığını görünce büyüdüğü için büyüdü ve büyüyü asla tamamen solmadı. Bir bira üreticisi olarak, şimdi daha fazla kadını sahaya girmeye teşvik etmek istiyor.
Şişman, yetenekli ve bir şeyleri sallama korkusu olmadan, kadınlar bu kolektifte erkeklerin egemen olduğu bir alan alırlar. Mumbai merkezli The Gateway Brewing Co'daki WBC üyesi ve bira Swati Shinde, Hindistan'daki bira üreticilerinin sayısının yavaş yavaş arttığını söylüyor. “Sadece bira veya şarapta geçmişe sahip kadınlar değil, aynı zamanda biyoteknoloji veya kimya okuyanlar da ilgi gösteriyor. Size olabildiğince yardımcı oluyoruz ”diyor babası şarap endüstrisinin bir parçası olan ve onu bir kariyer olarak demlemeye teşvik eden Shinde. 16 yıl önceydi.
Cesur yeni lezzetler
Şimdi bira olmak için harika bir zaman, çünkü Hindistan'ın her yerinde zanaat birasına artan bir ilgi var. Bira91'de Mumbai merkezli bir WBC üyesi ve inovasyon bira üreticisi Kajal Wrichanda, “Pub kültürünün çoğu, yeni aromalar ve preparatlar denemek isteyen genç bir demografik neden var” diyor. Wivanda, fermantasyon ve kaş süreçleri hakkında bir şeyler öğrendiği üniversitede mikrobiyoloji okudu. Bu, bira üretimine olan ilgiyi tetikledi ve Punes Vasantdada Şeker Enstitüsü'nden şarap kaşları ve alkol teknolojisi alanında yüksek lisans derecesine kaydoldu. Bu sekiz yıldan fazla bir süre önceydi.
Zanaatkarlar ve zanaat birası son on yılda giderek daha popüler hale geldi. “On yıl önce başladığımda neredeyse hiç bira fabrikası yoktu.” “Ama beni duymaya hazır olan harika akıl hocalarım ve insanlar vardı.” WBC ile Pires, bugün sahaya giren genç kadınlar için aynı yatıştırıcı deneyimi yaratıyor.
Ve işe yarıyor. Ülkenin en genç bira üreticisi WBC üyesi Kirti Suryawanshi, her 26 yaşında. Mumbai'de Rolling Mills'te çalıştı ve Wercanda ile aynı sonuca vardı. Suryawanshi, Kingfisher stajyeri olan bir arkadaşımın eşlik ettikten sonra demleme için kolejle ilgileniyordu. “Orada bir bira gördüm ve daha fazlasını bilmek için içimde bir kıvılcım yaktı.” Suryawanshi o sırada hala bir öğrenci kurdu ve yanıt olarak zanaat birası yaratıldı.
Yerel malzemeler
Shinde, kolektifin eyalette biranın tanıtımındaki her şeyi teşvik ettiğini söylüyor. Zini pirinci, büyük darı ve inci geyiği gibi yerel malzemeler kullanırlar ve bazı cesur yeni hazırlıklar geliştirirler. “Önce bir tahıl seçiyoruz. Sezon ve sitede mevcut olanlara bağlı olarak, belirli malzemeler eklemeye karar verebiliriz. Örneğin, nane veya limon yaz aylarında demlemeye girer. Brewer ayrıca Hindistan'ın bira vizyonuyla senkronize edebilecek şeyler bulmak için bulması gereken çok sayıda yiyecek ve baharatla savaşıyor ”diye açıklıyor.
Wivanda kendi Eureka anını hatırladı ve yakın zamanda Goas'ın favorisi Derbess'ten esinlenen bir şişman yarattığını söyledi. “Biraya hindistan cevizi, hindistancevizi ve tarçın gibi malzemeleri çoğaltmaya ve eklemeye çalıştık.”
Pires, Uttarakhand'a yapılan gezilerinin tamamen yeni bir tarife ilham verdiğini söylüyor. “Her yerde bu parlak kırmızı alçalma, ormangülü gördüm. Onları her şeyde kullanıyorlar. Hoşgeldin içeceğimiz bile sizinle yapıldı. Yenilik yapmayı ve denemeyi seviyorum. Böyle malzemeler bulmak önemlidir. “
WBC, kadın bira üreticilerine fikir ve yenilik alışverişi için güvenli bir alan sunar. Kolektif üyeleri yılda bir kez buluşurken, bir WhatsApp grubu aracılığıyla bağlanırlar ve birbirlerini desteklerler. Pires'e göre, kolektif ileri bir sıçrama yapmaya ve bira üreticilerinin birlikte öğrenebileceği ve büyüyebileceği toplantılar öğrenmeye istekli. Genç üyeler için stajlar da artıyor.