2008 Malegaon patlaması: Mahkeme Sadhvi Pragya'nın sağlık durumu hakkında NIA raporu talep etti | Mumbai Haberleri

betül

Member
MUMBAI: Çarşamba günü özel bir mahkeme, Ulusal Soruşturma Ajansı'na (NIA), 2008 Malegaon bombalı saldırı davasında baş sanık olan BJP milletvekili Sadhvi Pragya Singh Thakur'un sağlığını kontrol etmesi talimatını verdi; Malegaon bomba patlaması mahkemesi işlemleri.


BJP Milletvekili Sadhvi Pragya Singh Thakur (PTI)

29 Eylül 2008'de Mumbai'ye yaklaşık 200 km uzaklıktaki Malegaon'da bir caminin yakınında Thakur'a ait olduğu iddia edilen bir motosiklete takılan patlayıcının patlaması sonucu altı kişi öldü ve 100'den fazla kişi yaralandı.

Hindustan Times – Son dakika haberleri için en hızlı kaynağınız! Şimdi Oku.

AYRICA OKUYUN – Lok Sabha Seçimleri 2024: Bu 4 tartışmalı milletvekili BJP'nin ilk listesinde eksik

Singh'i temsil eden avukat, Thakur'un çarşamba günü Bhopal'deki evinde tıbbi tedavi görmek istediğini söyleyerek duruşmaya katılması için muafiyet talebinde bulundu. Ayrıca fiziksel durumunun öngörülemeyen ve kontrolü dışında olduğunu bildirdi ve söz konusu hastalığın iyileşmesi amacıyla tıbbi ve fiziksel durumunu gözden geçirmesi için kendisine yeterli zaman verilmesi için dua etti.

Muafiyet başvurusuna eşlik eden sertifika, sanığın rahim ağzı iltihabı ve migren hastası olduğunu ve bu nedenle doktoru tarafından tam yatak istirahatini sürdürmesinin tavsiye edildiğini belirtiyordu.

NIA'yı temsil eden özel bir savcı, sanığın başvurusunun birkaç kez incelendiğini ancak şehir dışında olması nedeniyle gerekçenin doğrulanamayacağını söyledi.

AYRICA OKUYUN: Smriti Irani Amethi'de seçmen oldu

Özel Yargıç AK Lahoti, rakip dilekçeleri dinledikten ve sanıklara o gün için muafiyet verdikten sonra, diğer eyaletlerde yaşayanların son Dakikalarda bilet almakta karşılaştıkları zorluğun üstesinden gelmek için tüm sanıklara tarihler konusunda çok önceden bilgi verildiğini gözlemledi.

“Sanık (Thakur) 22 Mart 2024 tarihine kadar uzun bir süre ortalıkta yoktu. 22 Mart 2024'te mahkemeye çıkan sanığın fiziksel ve ruhsal durumu göz önüne alınarak mahkemeden ayrılmasına izin verildi. Daha sonra Bhopal'a gitmeden önce ifadesini kaydetmek için mahkemeye dönmedi” dedi ve onun yokluğunun mahkeme sürecini zorlaştırdığını ekledi.

AYRICA OKUYUN – Sadhvi Pragya Thakur, BJP'nin 1. liste biletini reddetmesinin ardından medyayı sözlerini çarpıtmakla suçluyor

Mahkeme, NIA Bhopal'in sağlık durumuna ilişkin doğrulama raporunu talep etti ve ajansın Mumbai biriminin Bhopal birimiyle yazışarak raporu en geç 8 Nisan'a kadar mahkemeye sunabileceğini söyledi.

NIA mahkemesi şu anda sanığın Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun (CrPC) 313. Maddesi kapsamındaki ifadelerini kaydediyor.